Autismespectrumstoornis
Als je de diagnose ASS hebt, wordt informatie in je hersenen anders verwerkt dan bij de meeste mensen. Een ASS is niet bij iedereen hetzelfde, de kenmerken kunnen per persoon verschillen. De term ASS wordt nog niet zo lang gebruikt. Eerder had men het over autisme en dacht men dat er allerlei verschillende soorten autisme waren. Maar onderzoek leverde daar niet genoeg bewijs voor. Je kunt namelijk heel veel kenmerken van de ene stoornis hebben, maar ook iets van de andere. De naam autismespectrumstoornis wordt daarom nu gebruikt voor iedereen met een vorm van autisme.
Stuurgroep en Adviesteam
Het netwerk bestaat uit een Stuurgroep en een Adviesteam:
Stuurgroep
De Stuurgroep geeft richting aan de activiteiten van het netwerk en bestaat uit een aantal vertegenwoordigers van de leden. De Stuurgroep van het netwerk komt drie keer per jaar bijeen.
Adviesteam
Het Adviesteam Autisme is een groep van onafhankelijke experts uit verschillende organisaties, gespecialiseerd in autisme. Het team zoekt naar oplossingen voor knelpunten in zorg, onderwijs en wonen voor mensen met autisme. Dit geldt met name voor complexe situaties waarin hulpverleners of ondersteuners vastlopen, dreigen vast te lopen of niet goed weten hoe ze verder moeten.
- Wanneer kun je het Adviesteam inschakelen?
Hulpverleners, mensen met autisme en hun naasten (in samenwerking met een hulpverlener) kunnen een complexe vraag voorleggen aan het Adviesteam.
- Heb je een vraag aan het Adviesteam van het Expertisenetwerk Autisme Amsterdam?
Je kunt je vraag aan het Adviesteam indienen via MEE Dichtbij. Dat doe je door te mailen of te bellen. Zij nemen je vraag in ontvangst. Vermeld dat het een vraag is die je voorlegt aan het Adviesteam Expertisenetwerk Autisme.
- Mail: info@meedichtbij.nl
- Telefoonnummer: 020 512 72 72
- Website: Amsterdam - MEE Amstel en Zaan
- Bezoekadres: Derkinderenstraat 10, 1062 DB Amsterdam
- Wat gebeurt er met jouw vraag?
Je vraag wordt in de eerstvolgende vergadering besproken. We nodigen jou, in samenwerking met je hulpverlener en/of andere betrokkenen uit om de situatie gezamenlijk te bespreken. Samen kijken we naar de meest geschikte aanpak en maken concrete afspraken over de vervolgstappen.