Inspirerende openingen en hoogtepunten
Wilma Zinger, voorzitter van het Expertisenetwerk NAH, en Vincent Kwa vanuit het Stroke Netwerk openden het symposium: “Wij erkennen het belang van samenwerken met cliënten, collega’s, en partners uit onze netwerken. Deze betrokkenheid, vanuit verschillende domeinen van zorg, begeleiding en ondersteuning is mooi om te ervaren. Het elkaar beter leren kennen, ontmoeten en kennis delen, draagt bij aan de realisatie van belangrijke verbeteringen in de zorg voor mensen met een CVA of ander NHA in onze regio”.
Hoogtepunten van de dag:
- Acute fase
Neuroloog Aman Singh (Amsterdam UMC) deelde de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van CVA-patiënten in de acute fase.
- Ervaringsdeskundige
Rick Weers, die zelf hersenletsel opliep na een ongeval, deelde zijn inspirerende verhaal. Hij gaf aan wat anderen kunnen doen om mensen met hersenletsel beter te begrijpen en helpen.
- Regionaal expertisecentrum
Doenja de Roo, locatiemanager bij Ons Tweede Thuis en Thomas Verheijke, GZ-psycholoog i.o. bij Ons Tweede Thuis bespraken de ontwikkelingen bij Ons Tweede Thuis, die zich ontwikkelen tot regionaal Expertisecentrum voor de NAH+.
- Deelsessies
José Kramer, van het Beroerte Advies Centrum, benadrukte het belang van dit centrum voor CVA-nazorg.
Florine Börger en Nina Hoogland van Amstelring gingen in op de samenwerking in ouderenzorg bij CVA/NAH en bijkomende problematiek.
Marlies Haubrich (MEE) en Jos Slenders (OLVG) boden inzichten in de herkenning van ‘onzichtbare gevolgen’ bij NAH.
Rol van Sigra
Sigra coördineert het Stroke Netwerk Groot Amsterdam, en het netwerk Niet-Aangeboren Hersenletsel Amsterdam & Zaanstreek-Waterland. Met als doel de meest optimale zorg, ondersteuning en begeleiding in onze regio voor deze doelgroepen te kunnen (blijven) bieden.