Ruim 45.000 mensen zijn geholpen
Sinds de start in 2016 hebben meer dan 45.000 mensen zich aangemeld voor deze gratis loopbaanimpuls. Meer dan honderd loopbaancoaches verspreid over het hele land geven de deelnemers persoonlijk en onafhankelijk advies. Bureau Bartels onderzocht de eerste periode van Sterk in je werk (2016 – 2018) en onderzoeksbureau Regioplan evalueerde de meest recente periode (2019-2021).
De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek
- ‘Sterk in je werk’ zorgt voor behoud van personeel en bevordert de (zij-)instroom.
- Sterk in je werk is een schakel in andere landelijke, regionale en sector overstijgende initiatieven. De koppeling met andere projecten biedt deelnemers perspectief.
- Voor zorg- en welzijnsmedewerkers helpt Sterk in je werk bijvoorbeeld bij persoonlijke ontwikkeling.
- Voor zij-instromers helpt Sterk in je werk bij de oriëntatie op een opleiding in zorg en welzijn.
Kortom: Sterk in je werk bevordert behoud, duurzame inzetbaarheid en zij-instroom van zorg- en welzijnsmedewerkers.
Een vitale sector zorg en welzijn vraagt om investering van werkgevers
Een Sterk in je werk-traject is gratis voor de deelnemer én de werkgever. Tegelijkertijd is er een investering nodig van werkgevers. Bijvoorbeeld door uren beschikbaar te stellen zodat medewerkers eerder mee willen doen met het traject en ruimte bieden om zich na het traject verder te ontwikkelen. Dit helpt om medewerkers voor de organisatie of de sector te behouden. Lees daar meer over in de factsheet die je onderaan dit bericht kunt downloaden.
Attendeer medewerkers op Sterk in je werk
Zijn er mensen in jouw organisatie voor wie een Sterk in je werk zinvol kan zijn? Wijs medewerkers op de coaching van Sterk in je werk. Ook kunnen zorg- en welzijnsprofessionals tijdens Ontdekdezorg week (14-19 maart) meedoen aan de gratis online zesdaagse ‘Zorg voor je loopbaan’. Attendeer hen daarop.
Download de factsheet Sterk in je werk en bekijk alle resultaten.