Diversiteit & Inclusie

Netwerk Diversiteit

Het SIGRA Netwerk Diversiteit biedt leden een platform om aandacht en samenwerking op het gebied van diversiteit en inclusie te versterken. Het gaat daarbij om het uitwisselen van kennis en best practices. Door middel van netwerk worden de krachten gebundeld. Met de ingebrachte en geprioriteerde vraagstukken door het netwerk zelf ondersteunt SIGRA in het organiseren van meerdere (thema)bijeenkomsten in het jaar. We leren van elkaar en nodigen deskundigen uit van binnen en buiten de sector. 

De hoofthema's binnen Diversiteit & Inclusie zijn: arbeidsmarkt en personeelsbeleid, communicatie en cultuur, de zorg én inclusie. Aangesloten bij het netwerk zijn: Amsterdam UMC, locatie VUMC en AMC, OLVG, Amstelring, Cordaan, Amsta, Reade en Noordwest Ziekenhuisgroep. Wil je bij het netwerk aansluiten of ben je eerst benieuwd naar meer informatie? Neem dan contact op met Sanne Janssen.

SIGRA Diversiteitsaward

Een keer in de twee jaar wordt de SIGRA Diversiteitsaward uitgereikt. Deze award gaat naar bijzondere, vernieuwende, cliëntgerichte en toepasbare initiatieven van SIGRA-leden op het gebied van diversiteit. In 2018 is deze prijs uitgereikt aan Huiskamerpost/TheaterLeBelle van Cordaan

Toelichting criteria Diversiteitsaward

LinkedIn groep SIGRA Netwerk Diversiteit

Via de LinkedIn-groep SIGRA Netwerk Diversiteit kunnen professionals uit zorg en welzijn elkaar ontmoeten, deelnemen aan discussies en kennis, tips en best practices uitwisselen. Dit alles in het kader van de regionale zorgverlening en ondersteuning. U kunt de LinkedIn-groep gemakkelijk vinden door op LinkedIn te zoeken op SIGRA Netwerk Diversiteit of klik op deze link. 

Diversiteit in de zorgpraktijk van Amsterdam

Tijdens het 6e College Grote Stad en Gezondheidszorg in 2016 kwamen ruim 140 gasten bijeen om meer te leren over wetenschappelijke inzichten op het gebied van gezondheidszorg in een grote stad en hoe om te gaan met de diversiteit van de stedelijke bevolking. Voor het college werd een film gemaakt, met vier voorbeelden van zorgarrangementen gericht op diversiteit: de speciale LHBT afdeling van AMSTA, de dagbesteding voor Islamitische ouderen van Cordaan, het Proud People netwerk van HVO-Querido en de plannen voor een intercultureel instituut van Sensa Zorggroep voor.

Bekijk hier de film