Week van Zorg & Welzijn

Van 12 t/m 17 maart 2018

In 2018 vindt de zesde Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats van 12 t/m 17 maart. Het is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. SIGRA neemt de coördinatie voor de regio Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord op zich. Hoe meer organisaties er deelnemen, hoe groter de impact van de Week van Zorg en Welzijn is. Ideeën, mogelijkheden en andere informatie rondom de Week worden uiteraard gedeeld. Meld uw organisatie dan ook direct aan via deze link. We maken er samen een fantastisch evenement van! 

Ambassadeur Week van Zorg en Welzijn

Zwemmer Maarten van der Weijden, winnaar van een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008, maakt zich sterk voor de sector Zorg en Welzijn en heeft zich opnieuw als ambassadeur verbonden aan de Week van Zorg en Welzijn.

Ideeënboek

Raadpleeg het ideeënboek om inspiratie op te doen voor de Week van Zorg en Welzijn. Bekijk hier de online versie en bekijk hier de printversie.

Promotiemateriaal bestellen

Promotiematerialen kunt u bestellen via de website: https://weekvanzorgenwelzijnpromo.nl/

Communicatiemiddelen

De Week van Zorg en Welzijn wordt vanuit verschillende kanalen gepromoot. Zo is er het televisieprogamma Heel Holland Zorgt dat vanaf zaterdag 17 februari wekelijks verschijnt. Regionaal zet SIGRA reclame op bussen in, worden flyers verspreid en BN'ers ingezet. De deelnemende organisaties verschijnen online (op www.weekvanzorgenwelzijn.nl) om vindbaar te zijn voor het publiek.    

Gezocht: Instagram Take-over

Voorafgaand en tijdens de Week van Zorg en Welzijn laten we het Instagram account van de Week een aantal keer 'overnemen' door een jongere die leert of werkt in zorg en welzijn. Deze persoon laat een dag lang door middel van posts of Instagram-stories zien hoe zijn/haar dag eruit ziet. Het enige wat er van deze persoon verwacht wordt is dus om gedurende één dag met zijn/haar eigen telefoon posts te plaatsen. Iedere deelnemer wordt van tevoren gebriefd wat de bedoeling is. Kent u iemand die het leuk zou vinden om dit te doen? Geef dan zijn/haar contactgegevens door aan Waheeda Abdoelrahman.

Voorlichting scholen

Zit er bij u een school in de buurt dan kunt u een voorlichting verzorgen. Wij hebben materiaal en concept mails klaar liggen dat u kunt gebruiken om een positief en reëel beeld van opleidingsmogelijkheden en beroepskeuzes in Zorg & Welzijn aan jongeren in het voortgezet onderwijs te geven. Het lesmateriaal is online te bekijken via deze link.

Hart voor Zorg en Welzijn actie

De Hart voor Zorg en Welzijn actie heeft als doel zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje te zetten. Wij nodigen bestuurders uit om een zorg shout op te nemen. Dit is een compliment/boodschap op film aan de eigen medewerkers, of aan Zorg en Welzijn in het algemeen. Meer informatie hierover volgt. Geïnteresseerden kunnen dit alvast doorgeven aan Lize Dieterink. Bekijk hier een voorbeeld van een shout van Maarten van der Weijden: https://youtu.be/g3S4E0hqRa0

Wilt u terugkijken naar de Week van Zorg en Welzijn 2017? Bekijk dan hier onze Wrap up movie

Meld je hier aan voor de Week van Zorg en Welzijn 2018!