Vraag en aanbod van devices

Laptops, tablets en smartphones voor cliënten: nodig of beschikbaar?

Er zijn verschillende initiatieven gestart om devices voor cliënten te organiseren. Het doel daarvan is dat zij bijvoorbeeld met een device contact kunnen onderhouden met hun naasten en professionals.  Of om verbonden te blijven met de stad en internet. SIGRA helpt door de ‘vraag naar’ en het ‘aanbod van’ devices bij elkaar te brengen.
Lees hieronder hoe je hierbij kunt helpen EN over mogelijkheden die er nu zijn. Op basis van jullie reacties werken we deze pagina bij. 

 • VRAAG: Initiatieven van organisaties om devices te vinden
  Laat het ons weten als er in jouw organisatie acties zijn gestart om devices te verzamelen. Wij helpen graag om deze meer publiciteit te geven. Ook als er nog geen acties zijn gestart en er een behoefte is aan devices, kan dit kenbaar gemaakt worden: we denken graag mee.
  Neem contact op met Félice de Charro fdcharro@sigra.nl 
 • AANBOD: Laat het ons weten als je Devices beschikbaar hebt!
  Heb je een groot aantal tablets of smartphones beschikbaar? Of heb je gehoord van een verzamel initiatief? Laat het ons weten. We brengen je graag in contact met een organisatie die op zoek is naar devices. Neem bijvoorbeeld contact op met: Félice de Charro fdcharro@sigra.nl

Devices die we zoeken voldoen in ieder geval aan deze criteria: 

  • De smartphone of tablet werkt nog
  • Het scherm van de smartphone of tablet is nog heel
  • Er zit een oplader bij
  • De smartphone of tablet is teruggezet naar fabrieksinstelling, zodat er geen gegevens meer op staan van jou of een ander. 
  • Bij voorkeur zijn de smartphones en tablets niet ouder dan 3 jaar.
  • Bij voorkeur heeft de tablet de mogelijkheid er een Simkaart in te plaatsen.
  • De smartphone of tablet wordt ter donatie beschikbaar gesteld; je krijgt hem niet meer terug. 

 

Lopende initiatieven:

 • Gemeente Amsterdam stelt laptops beschikbaar
  Om zoveel mogelijk Amsterdammers verbonden te houden met de stad en internet, stelt de gemeente Amsterdam nu via maatschappelijke organisaties digitale hulpmiddelen beschikbaar. Het plan ‘Iedereen verbonden’ is gericht op onder andere ouderen en minima die geen beschikking hebben over een laptop of internetverbinding. Via deze link kom je bij de pagina om als organisatie een aanvraag in te dienen.  
 • Helpdigitaal -  Android tablets
  Helpdigitaal biedt zorginstellingen een android tablet met SIMkaart aan waarmee bewoners weer verbonden worden met hun dierbaren.  Dit is gratis voor de duur van de coronacrisis. Lees verder op helpdigitaal.nl hoe je een aanvraag indient of hoe je een tablet of middelen kunt doneren.
 • Allemaal digitaal 
  #allemaaldigitaal is een gezamenlijk initiatief van de ICT-sector,  maatschappelijke organisaties en de overheid. Het initiatief zorgt ervoor dat de laptops efficiënt, veilig en klaar voor gebruik bij de juiste mensen komen. Doneer als bedrijf laptops, of vraag laptops aan. 
 • Tech tegen Corona
  Het ‘Tech tegen Corona’ initiatief biedt de zorg kosteloos steun in strijd tegen het coronavirus. Meer dan 300 bedrijven  inclusief hubs als HSD & meer dan 2000 tech experts door netwerken als de Dutch Cyber Warfare Community, Afcea en Conclusion staan voor de zorg klaar. Klik hier voor meer informatie over het initiatief en hoe zij u kunnen helpen.

 

Uitgelicht, initiatieven VAN of VOOR SIGRA leden:

 • HVO-Queriodo: Smartphones gezocht!
  Een ambulant begeleider en/of cliënt kan (lichte) gezondheidsklachten hebben waardoor face-to-face contact niet mogelijk is. Het is voor allebei fijn als ze elkaar digitaal kunnen bereiken. Vooral nu met het coronavirus. Maar niet al onze cliënten hebben een smartphone. Ons ‘Digital first’ kan cliënten aan een smartphone en instructie helpen. We hebben momenteel alleen nog niet genoeg smartphones. Heb je nog een of meerdere oude, ongebruikte smartphone liggen? Lever je oude smartphone in.

 • Brentano: Laptops, tablets EN oude Radio's gezocht! 
  Wij zijn héél hard op zoek naar iPads, tablets en laptops zodat onze bewoners kunnen videobellen met familie/mantelzorgers, muziek kunnen luisteren of een spelletje kunnen spelen.
  Zie hier de hele oproep. 
  Ook oude radio's zijn meer dan welkom.

 • CitizenM hotels: iPads voor clienten van SIGRA leden 
  Een mooie donatie van iPads mini's is gedaan door CitizenM hotels. De Ipads worden nu ingebruik genomen door clienten en professionals. Bijvoorbeeld om digitaal contact te hebben met familieleden, om te ondersteunen in een revalidatie traject, of ter ontspanning om muziek/radio te luisteren, filmpjes te kijken of een spelletje te spelen. Bedankt CitizenM!!

 • Tech tegen Corona: IT hulp voor SIGRA leden
  Via Tech tegen Corona hebben organisaties hun diensten aangeboden om SIGRA leden te helpen. Zo wordt bijvoorbeeld meegedacht over het digitaliseren van fysieke bijeenkomsten en worden online werkomgevingen op veiligheid getoetst door Traxion (onafhankelijk en toonaangevend in information security). Bedankt!!
   

Veilig werken met de devices:
Ga je devices gebruiken voor beeldbellen of chatten?  Lees hieronder verder:

 

Dit onderwerp is onderdeel van Privacy & Informatieveiligheid.