Voorlichting jongeren

Jongeren moeten al jong een beroepskeuze maken.

Inspirerende  en eerlijke beroepsvoorlichting aan jongeren is belangrijk. Hierdoor kunnen zij een passend toekomsttraject uitstippelen om uiteindelijk een baan te kiezen waarin ze het beste tot hun recht komen. Samen met onze leden geven we bekendheid aan werken en leren in de sector Zorg & Welzijn. Bijvoorbeeld door: deelname aan de Studie Experience.

Elk jaar staat SIGRA met een aantal van haar leden op de studiekeuzebeurs, Studie Experience. Duizenden jongeren bezoeken deze gratis beurs om informatie te krijgen over het beroepsonderwijs en de sector. SIGRA richt met een aantal van haar leden de Zorg- en Welzijnsstand in op de beurs.  

Verzorgen van voorlichting of gastlessen aan jongeren

De Zorg-&Welzijnsambassadeurs verzorgen gastlessen op scholen of staan op beroepenmarkten.  De Zorg-&Welzijnsambassadeurs werken zelf in de Amsterdamse zorg en vertellen op eigen wijze over hun werk en de diverse andere werkvelden in de zorg.

Zowel jongeren die een gastles hebben gevolgd als docenten reageren positief. Er is waardering voor de manier waarop zij een reëel en positief beeld schetsen van hun werk. De inzet van de  zorg- en welzijnsambassadeurs  draagt bij aan een duidelijker beeld van wat het betekent om in zorg en welzijn te werken. Ook gaan jongeren zorg en welzijn zien als aantrekkelijke werkgever om voor door te leren. En zeker niet onbelangrijk is, dat jongeren een kans krijgen om na te denken of het werken in zorg en welzijn ze aanspreekt of niet.

Ben je medewerker en wil jij je praktijkverhaal delen, meld je dan aan bij ons team van Zorg-&Welzijnsambassadeurs. 

Investeren in goede voorlichting om jongeren zo goed mogelijk te informeren over hun mogelijkheden in de sector zorg en welzijn loont op termijn.