Studie Experience

Studie Experience 

Studie Experience is een beroepskeuzebeurs voor scholieren uit het voortgezet onderwijs en mbo-schoolverlaters die graag willen doorstuderen. SIGRA vertegenwoordigde met een aantal van haar leden uit de regio de beurs in Zaandam en Alkmaar met gemiddeld 5000 bezoekers. Het doel was om scholieren kennis te laten maken met de diversiteit, veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van de (nieuwe) beroepen in Zorg en Welzijn. Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en welke opleidings- en beroepsmogelijkheden zijn er?

Een greep uit het activiteitenaanbod 

Op een interactieve manier werden de scholieren, hun ouders, begeleiders en andere bezoekers op de stand meegenomen in de wereld van Zorg & Welzijn. Zo was er een kennisquiz, een prikinstructie, een ouderensimulatiepak, een hololens en andere doe-activiteiten. Enthousiaste medewerkers vertelden over de praktijk en de  essentie van werken in zorg en welzijn, namelijk dat je iets goeds doet voor een ander. Zorg organiseren in plaats van hulp verlenen, je unieke vaardigheden inzetten en mee bewegen met de nieuwe (technologische) ontwikkelingen. 

Over SIGRA

SIGRA is het samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken, actief in zorg en welzijn in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. In SIGRA zijn ruim 100 organisaties verenigd, met samen ruim 130.000 medewerkers.

SIGRA draagt bij aan de continue verbetering van samenhang, kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg en het welzijn van de mensen in ons werkgebied. SIGRA staat voor ruim 50 jaar samenwerking op alle mogelijke vlakken en een schat aan ervaring. SIGRA is een onafhankelijke vereniging. De leden treden op vrijwillige basis toe.

SIGRA werkt binnen drie programma's intensief samen. Bij de Studie Experience is met name het programma Arbeidsmarkt & Onderwijs betrokken.  

De focus van het programma Arbeidsmarkt & Onderwijs ligt op de instroom en het behoud van voldoende en kwalitatief goed geschoolde zorg- en welzijns professionals voor de regio en het hen kunnen laten meebewegen met de transities.