SIGRA Samenwerkingsaward

Samenwerken is één van de kernwaarden van SIGRA en in de loop van de jaren hebben verschillende mensen zich ingezet, zowel zichtbaar als op de achtergrond. Om deze mensen in het zonnetje te zetten heeft het SIGRA-bestuur de Samenwerkingsaward in het leven geroepen. De award is voor een persoon die zich inzet voor de samenwerking binnen SIGRA-verband, het instellingsverband en het organisatiebelang weet te onderscheiden en tevens tijd en energie steekt in regionale samenwerking. Aan de Samenwerkingsaward hangt een geldbedrag van 1000 euro, dat door de winnaar besteed kan worden aan een samenwerkingsproject naar keuze.

Susanne Smorenburg van BovenIJ Ziekenhuis wint SIGRA Samenwerkingsaward 2017

Ook in 2017 werd weer de SIGRA Samenwerkingsaward uitgereikt. Deze werd gewonnen door Susanne Smorenburg, programmamanager in het BovenIJ Ziekenhuis. Zij is al vele jaren vanuit verschillende organisaties actief in SIGRA-verband om zorg en welzijn voor kwetsbare ouderen te verbeteren.

Inzet geldbedrag Samenwerkingsaward

In 2014 won Sylvia Bazuin de Samenwerkingsaward. Het geldbedrag dat zij hierbij kreeg heeft zij ingezet voor het Transferproject OLVG & Cordaan: een betere samenwerking tussen ziekenhuis en thuiszorg, met als resultaat dat de patiënt betere zorg krijgt bij de transfer! Een overzicht van de aanpak en de resultaten van dit project kunt u bekijken in het onderstaande filmpje. 

Andere winnaars Samenwerkingsaward

  • 2016: Mariëtte Stokkermans, Strategisch adviseur P&O bij Omring "Mariëtte denkt in mogelijkheden en kansen, zo ook voor de sectorplannen waar ze zich de afgelopen twee jaar volop voor ingezet heeft”. Lees meer
  • 2015: Elvira van Dusseldorp, manager Mobiliteit van Cordaan Ze kreeg de award voor haar initiatief voor het digitale mobiliteitsplatform Zorg Werkt Zeker, waarmee ze de regionale samenwerking verbetert en stimuleert en een belangrijke bijdrage levert aan het HRM-beleidsproces. Lees meer
  • 2014: Sylvia Bazuin, Hoofd Opleidingen van het (toen nog) Sint Lucas Andreas Ziekenhuis won de eerste samenwerkingsaward. ‘Sylvia is iemand die al jaren in SIGRA-verband actief is. Ze heeft een open oog voor tegengestelde belangen, en is een ankerpunt van kennis en ervaring’. 

Criteria voor de Samenwerkingsaward

De samenwerkingsaward gaat naar iemand die:

  • Regionale samenwerking op gang brengt en stimuleert en daarvoor van de eigen werkgever de ruimte krijgt.
  • Een belangrijke bijdrage levert aan zorg/welzijn, als professional of als iemand die ervoor zorgt dat de professional zijn of haar werk zo goed mogelijk kan doen.
  • Het gezamenlijk belang en het organisatiebelang weet te onderscheiden.
  • Uitdraagt dat de cliënt of patiënt voorop staat en dat de kwaliteit van zorg/welzijn optimaal moet zijn.