SIGRA Samenwerkingsaward

Samenwerken is  kernwaarde van SIGRA. Om het belang van samenwerking te benadrukken hebben we de SIGRA Samenwerkingsaward in het leven geroepen.
Deze award reiken we elk jaar uit aan iemand die:

 • Samenwerking initieert en stimuleert
 • Een belangrijke bijdrage levert aan zorg & welzijn
 • Uitdraagt dat de mens en zijn of haar leefwereld voorop staat en dat de kwaliteit van zorg & welzijn optimaal is.

Aan de Samenwerkingsaward is een geldbedrag van €1000 verbonden. Dit geldbedrag kan de winnaar inzetten om haar/zijn samenwerkingsproject een ‘boost’ te geven. 

Winaar SIGRA Samenwerkingsaward 2018: Henrieke van Diermen van Spirit

De jury koos Henrieke niet alleen vanwege haar inzet voor o.a. de campagne Jeugdhulp Amsterdam en het traject Samenwerking, Professionalisering en Mobiliteit, maar ook vanwege haar verbindende en positieve persoonlijkheid: Henrieke werd beschreven als een echte initiatiefnemer en aanjager en iemand die het vermogen heeft om over de grenzen van de eigen organisatie heen te kijken en anderen daar in mee te nemen. Aan de award is tevens een prijs gekoppeld van € 1.000 euro om in te zetten voor een samenwerkingsproject naar keuze. Henrieke zette dit prijzengeld in voor de inspirerende workshop Paradigmashifts en Herkaderen op 18 juni 2019, waar de deelnemers leerden om snel en in heldere stappen out-of the box te denken en door te pakken.

De jury stond ook dit jaar voor een moeilijke keuze, want alle genomineerden waren sterke kandidaten:

 • Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amsterdam (Amsta, Amstelring, Cordaan, Evean en ZGAO)
 • Nel Rol (Amstelring)
 • Loopgroep Samenfit (Ons Tweede Thuis)
 • Roos Daan en Liesbeth Vos (Kaderhuisarten regio Zaanstreek-Waterland)
 • Marleen Eldik, Cathy Zwaag en Annemarie van Hasselaar (Woongroep SAMEN, Omring, Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland)
 • Leo Groenendaal (Mennistenerf en Pennemes)
 • Robbert Gobbens (Inholland)

Andere winnaars Samenwerkingsaward

 • 2017: Susanne Smorenburg, programmamanager in het BovenIJ Ziekenhuis, won in 2017 de Samenwerkingsaward. Susanne kreeg de award, omdat zij zich al vele jaren vanuit verschillende organisaties in SIGRA-verband actief inzet omzorg en welzijn voor kwetsbare ouderen te verbeteren.
  Inzet geldbedrag award: Susanne heeft het geldbedrag ingezet voor training netwerken en netwerkleiderschap van Common Eye.
 • 2016: Mariëtte Stokkermans, Strategisch adviseur P&O bij Omring "Mariëtte denkt in mogelijkheden en kansen, zo ook voor de sectorplannen waar ze zich de afgelopen twee jaar volop voor ingezet heeft”.
  Inzet geldbedrag award: Mariëtte besteedde het geldbedrag aan een bijeenkomst voor ongeveer 40 zorgmedewerkers vanuit verschillende zorg- en welzijnsorganisatie die lid zijn van SIGRA/ZWplus. De bijeenkomst bestond uit twee workshops vanuit positieve psychologie en positieve gezondheid.
 • 2015: Elvira van Dusseldorp, manager Mobiliteit van Cordaan Ze kreeg de award voor haar initiatief voor het digitale mobiliteitsplatform Zorg Werkt Zeker, waarmee ze de regionale samenwerking verbetert en stimuleert en een belangrijke bijdrage levert aan het HRM-beleidsproces.
 • 2014: Sylvia Bazuin, Hoofd Opleidingen van het (toen nog) Sint Lucas Andreas Ziekenhuis won de eerste samenwerkingsaward. ‘Sylvia is iemand die al jaren in SIGRA-verband actief is. Ze heeft een open oog voor tegengestelde belangen, en is een ankerpunt van kennis en ervaring’. 
  Inzet geldbedrag award: Sylvia Bazuin, was betrokken bij het Transferproject van Cordaan en OLVG. Het onderstaande filmpje over dit project is gemaakt met het geld van de SIGRA Samenwerkingsaward.