SIGRA Games

Om onze samenwerkingen nog meer te optimaliseren bieden wij u de SIGRA Games. Spellen die hulp bieden bij de uitdaging om waardevol samen te werken en meer rendement uit de samenwerking te halen. 

De SIGRA Games zijn ontwikkeld om 55 jaar samenwerking binnen SIGRA te vieren! De games zijn samen met Common Eye en game designers ontwikkeld. Hierdoor heeft elk spel een doordacht FUNdament, gebaseerd op het theoretische kader van Common Eye: de vijf condities voor samenwerken.

Wat zijn de SIGRA Games precies?

Het zijn 21 samenwerkingsspellen, gericht op de verschillende condities van samenwerken, namelijk :

  • Ambitie; een gedeelte ambitie mobiliseert en verbindt.
  • Belangen; wat kom je halen en brengen?
  • Relatie; gaat om vertrouwen en om waakzaamheid.
  • Organiseren; hoe krijgt de samenwerking vorm?
  • Proces; waar staan we en welke activiteiten gaan we ondernemen?

We hebben hier nog de categorie 'Diagnose' aan toegevoegd, om te bepalen welke conditie er beter verzorgd kan worden in de samenwerking.

Bekijk het overzicht van de condities en de spellen die hierbij ontwikkeld zijn

Wat levert het spelen van de games u op?

Creativiteit en spel dragen bij aan een betere samenwerking. Games laten u spelenderwijs kennismaken met het de condities van samenwerken. Een ambitie kan bijvoorbeeld krachtiger neergezet worden. Ook bieden ze inzicht in bepaalde soorten gedrag. Na het spelen van een van de Games bent u zich bewuster van de positie van anderen. Een spel is laagdrempelig inzetbaar want het vraagt geen grote investering in tijd en geld van de deelnemers.

Ervaringen van deelnemers

Spel: 'Teamtastisch'
'Een goede gespreksstarter, biedt mogelijkheid om creatief te denken, elkaar te leren kennen en ideeën op te doen.'
Spel: 'Verhalenstrijd'
'Superleuk om te doen, verschillende belangen komen goed naar boven. Daarna mooie brug gemaakt naar de realiteit!'
Spel: '4 soorten luisteren'
'Leuke oefening die je laat voelen hoe het is om te luisteren.'

Hoe speelt u een game?

Een spelbegeleider van SIGRA faciliteert de SIGRA Games. Deze begeleider signaleert wat er nodig is in de samenwerking en kiest hier dan het geschikte spel bij. Is er bijvoorbeeld onvoldoende draagvlak of daadkracht of schort het aan de onderlinge relaties? Hier wordt dan een passend spel op ingezet. De speeltijd varieert van 5 tot 45 minuten. Daarna vindt er een korte analyse plaats over wat er in het spel gebeurde en wat dit in de echte samenwerking betekent. Zo wordt het spel gekoppeld aan de realiteit en krijgt het waardevolle betekenis.

Tijd om te spelen!

Wilt u een spel inzetten in uw eigen organisatie, mail ons dan via games@sigra.nl met een korte omschrijving van uw wens. Wij komen daar met een passend voorstel bij u op terug. 
Op welke termijn een spel met begeleider ingezet kan worden binnen uw samenwerking is afhankelijk van het aantal aanvragen dat we binnenkrijgen. 

Boek over de samenwerkingsspellen

In november 2019 is het boek 'Spelen met samenwerken' uitgebracht! Zo kan iedereen de spellen inzetten om samenwerking te verbeteren. Kijk voor meer informatie op spelenmetsamenwerken.nl

Boek Spelen met Samenwerken