Ondersteuning aan scholen

SIGRA ondersteunt scholen bij het geven van reële voorlichting over de sector Zorg & Welzijn. Wij bieden verschillende voorlichtingsactiviteiten en middelen, waarmee scholieren kennismaken met de verschillende beroeps en opleidingsmogelijkheden in zorg en welzijn in de regio Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. Daarnaast verzorgen wij ook voorlichtingsbijeenkomsten tijdens open dagen, de Studiekeuzebeurs of beroependagen op het middelbaar en beroepsonderwijs.

Lespakketten 'Aan jou hebben we wat' 

Om jongeren een beeld te geven van de sector zorg en welzijn, hen kennis te laten maken met de dynamiek en vooral te laten zien hoe zij de toekomst kunnen veranderen kunnen scholen het gratis lesmateriaal ‘Aan jou hebben we wat’ bestellen. Er zijn twee lespakketten beschikbaar:

Er zijn drie verschillende lespakketten beschikbaar:

1. Voor basisschoolleerlingen, om ze spelenderwijs kennis te maken met de breedte en diversiteit van de sector (leerjaar 7/8);

2. Voor vmbo leerlingen, ten behoeve van hun sectorkeuze (leerjaar 1/2);

3. Voor havo/vwo leerlingen, gekoppeld aan hun profielkeuze (leerjaar 3).

Daarnaast zijn er ook nog twee verdiepende modules beschikbaar, welke aansluiten bij het vmbo- en havo/vwo pakket:

1. Gehandicaptenzorg - Maak jij het verschil?, in deze module volgen scholieren zorghulpverleners die in de gehandicaptenzorg werken. Scholieren ontdekken welke skills van pas komen in deze richting en onderzoeken in hoeverre zij zelf over deze skills beschikken. In de module ligt de nadruk op (het belang van) samenwerken.

2. In de verdiepingsmodule Zorg 2.0 - Van sensor tot robot krijgen de scholieren een nog duidelijker beeld van de belangrijke en veelzijdige rol die technologie nu al speelt in de zorg en hoe de vraag naar technische mensen in de zorg de komende jaren nog meer zal toenemen. In de module zien scholieren pakkende praktijkvoorbeelden en denken ze na over slimme oplossingen op technische hulpvragen. Ze sluiten de module af met een zorgchallenge waarbij ze hun empathisch vermogen en technisch inzicht inzetten om een technische zorgvraag op te lossen.

Het lesmateriaal is voor elke school in Nederland beschikbaar om jongeren een beeld te geven van de sector, hen kennis te laten maken met de dynamiek en voor te bereiden op een juiste sector- of profielkeuze. Het lespakket informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris.

Benieuwd? Bestel dan hier het gratis lespakket.

Doet u al mee?

Heeft u als middelbare school of MBO- opleiding interesse om een gastles of voorlichtingsbijeenkomst op uw school te plannen? Of wilt u als zorg- en welzijnsorganisatie participeren? Neemt u dan contact op met Waheeda Abdoelrahman.