Training Wegwijs in schuldhulp voor professionals

06-03-19
Training Wegwijs in schuldhulp voor sociaal professionals - SIGRA

Bent u een professional in zorg- en welzijn en heeft u regelmatig te maken met Amsterdammers in financiële problemen? Doe dan de training Wegwijs in schuldhulp, zodat u deze mensen beter kunt helpen. Vanaf maart starten er weer nieuwe trainingen, zowel 1 als 2-daagse trainingen.

Het doel van de training is de samenwerking tussen de schuldhulpverlening en de overige hulp en dienstverlening te versterken. Uniek aan de trainingen is dat de trainers (actieve) schuldhulpverleners zijn, die middels een intensieve train de trainer zijn opgeleid als trainer. Hierdoor staat de training dicht bij de praktijk en wordt er ook daadwerkelijk verbinding tussen de verschillende disciplines gelegd. 

Armoede en schulden kunnen leiden tot stress, uitzichtloosheid en depressiviteit. Ze staan oplossingen voor andere problemen in de weg en veroorzaken ook weer nieuwe problemen. Daarom is het zo belangrijk dat je als maatschappelijk professional financiële problemen herkent en je weg in schuldhulp weet te vinden.

Meer informatie over de training en aanmelden