Terugblik Week van Zorg en Welzijn 2019

21-03-19
Terugblik Week van Zorg en Welzijn 2019 - SIGRA

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2019 vond de nationale Week van Zorg en Welzijn (WZW) plaats. De Week van Zorg en Welzijn stond dit jaar in het teken van zij-instromers en herintreders. Er werden banenmarkten, inspiratiemiddagen, speeddates en festivals georganiseerd. Landelijk waren er ruim 1350 activiteiten die georganiseerd werden door organisaties in de sector, waarvan ruim 100 in onze regio. 

Ambassadeur Angela Groothuizen, staatssecretaris Blokhuis en de burgemeester van Baarn Mark Röell huldigden bij de start van de Week 14 vaandeldragers uit zorg en welzijn. “Want of het nu om jezelf gaat, je kind, en misschien is het een klein probleem, misschien groot… maar dat er altijd mensen zijn zoals jullie. Alleen al daarom: dank, dank, dank!”, vertelde Angela Groothuizen. De vaandeldragers kwamen uit veertien regio’s van Nederland en vertegenwoordigden veertien branches binnen zorg en welzijn. Samen openden zij de Week. Vaandeldrager voor onze regio was Rubina Boasman van Stichting MaDiZo, die de branche Sociaal werk vertegenwoordigde.
Bekijk het filmpje van vaandeldrager Rubina Boasman

WZW activiteiten in Noord-Holland

SIGRA zette diverse communicatiemiddelen in om de Week van Zorg en Welzijn regionaal te promoten, zoals: advertenties in huis-aan-huisbladen in de hele regio, posters in bussen, flyers in bibliotheken en promotie op social media. Nieuw dit jaar was de url op advertenties over de week in onze regio, die leidde naar de eigen evenementenpagina van SIGRA. Deze pagina kende in maart ruim 800 unieke bezoekers. Waheeda Abdoelrahman en Sanne Janssen van SIGRA werden geïnterviewd voor de Zorgspecial van het Alkmaars Weekblad over de activiteiten in onze regio.
Lees hier het volledige artikel

Stichting Doras in het zonnetje in aflevering van Heel Holland Zorgt

Maarten, maatschappelijk werker bij Stichting Doras, nam in aflevering 3 van Heel Holland Zorgt de kijkers van SBS6 mee in het project: ‘Gewichtige dames’. Dames uit Amsterdam-Noord krijgen hierin allerlei tips over kleding en voeding en komen wekelijks bij elkaar om te sporten.
Niet gelukt om te kijken afgelopen 16 maart?
Bekijk de uitzending hier!

Brochure voor zij-instromers en herintreders gelanceerd op informatie- en banenmarkt

Ruim 80 geïnteresseerden kwamen naar de informatie- en banenmarkt die SIGRA in samenwerking met het Werkgeversservicepunt (UWV) organiseerde tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Bezoekers konden met werkgevers in gesprek, workshops volgen of zich aanmelden voor loopbaanimpuls Sterk in je Werk. Tegelijk diende de middag als lanceringsmoment voor de door SIGRA nieuw ontwikkelde brochure:
Kom werken in zorg en welzijn, carrièrewijzer voor zij-instromers en herintreders

Bekijk de terugblikvideo