Stewards en stewardessen werken bij verpleeghuis Eduard Douwes Dekker in Amsterdam

22-10-19

Toen Stella O'Sullivan op bezoek was bij op haar oma in verpleeghuis Eduard Douwes Dekker, viel het haar op dat bewoners de behoefte hadden aan meer fijne momenten. Daar waren meer vrijwilligers voor nodig. Stella bedacht daar de perfecte samenwerking voor.  

Het begon met een idee

Stella is KLM-manager cabinepersoneel. Het viel haar bij KLM op dat er niet altijd passend werk was voor cabinepersoneel dat tijdelijk, door ziekte, niet kan vliegen. Ze zijn wel fit genoeg om iets anders te doen. Daarnaast hebben hun kernkwaliteiten, servicegerichtheid en klantgerichtheid, raakvlakken met de zorg. De perfecte samenwerking, dacht Stella O'Sullivan. 

Er volgde al snel resultaat

Inmiddels is het uitgegroeid tot een succesvolle re-integratietraject. 'Ik dacht: 'er komen elke dag vier stewardessen helpen, maar soms lopen hier wel twintig extra mensen rond', zegt Stella. Binnen vier maanden hebben zich 75 crewleden aangemeld en inmiddels zijn er 30 weer aan het werk. 

Ook de zorgmedewerkers zijn blij 

Zij kunnen meer tijd besteden met aan hun zorgtaken en hoeven zich minder bezig te houden met facilitaire taken. Met hulp van de vrijwilligers gaan de bewoners extra naar buiten. Dit betekent meer tijd voor de bewoner en meer werkplezier bij de zorgprofessional. 

NOS kwam bij Evean langs

Zij maakten een item over het re-integratietraject. Lees hier het bericht van NOS van bekijk de video die ze hebben gemaakt.