Startschot voorbereidingen Week van Zorg en Welzijn

20-11-17
Startschot voorbereidingen Week van Zorg en Welzijn SIGRA

Op woensdag 8 (Amsterdam) en dinsdag 14 november (Alkmaar) werd het startschot gegeven voor de voorbereidingen van de Week van Zorg en Welzijn, maandag 12 tot zaterdag 17 maar 2018. De huisstijl met het motto “maak kennis met kunde” wordt voortgezet. Het doel is de veelzijdigheid van Zorg en Welzijn te laten zien, de nieuwe ontwikkelingen en vooral de mensen die er werken in de schijnwerpers te zetten. Naast de openstelling voor het brede publiek vinden de aanwezigen het belangrijk om de gelegenheid te benutten om onze sector te presenteren bij potentiele medewerkers (zij-instromers, studenten en scholieren).

Maarten van der Weijden blijft de landelijke ambassadeur en maakt tijdens de Week een zwemtour langs de verschillende regio’s in een zwembad van een instelling. Regioplus de landelijke coördinator zal i.s.m. Youchooz een bus langs scholen laten rijden bemand met regionale zorg-en welzinsprofessionals.

Gezamenlijk optrekken

De aanwezigen blijven graag in contact met elkaar om eventueel gezamenlijk op te trekken dan wel een activiteit met elkaar te organiseren. Vele ideeen worden uitgewisseld. Bijvoorbeeld in het kader van mobiliteit een kijkje laten nemen bij elkaar in de keuken, speeddaten, informatiemarkten, voorlichting aan jongeren. Eventueel in aanwezigheid van een BN’er. Men vond de bijeenkomst nuttig en inspirerend; “fijn om elkaar te ontmoeten en netwerken” en “we staan sterker als we krachten bundelen”.

Wil je (als organisatie) bijdragen, dan kun je contact opnemen met Waheeda Abdoelrahman.

Meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn