POINT blijft digitaal systeem voor overdracht patiëntengegevens

31-10-14
SIGRA, POINT, digitale patiëntgegevens, transferproces, ziekenhuis, revalidatiecentrum, verpleeghuis, verzorgingshuis

POINT is ook de komende drie jaar voor veel zorginstellingen het digitale systeem voor het overdragen van patiëntengegevens. Het nieuwe contract met Techxx, de leverancier van POINT, is afgelopen april getekend. In totaal maken 36 organisaties, waaronder 6 ziekenhuizen, 1 revalidatiecentrum en 29 VVT instellingen in Amsterdam gebruik van POINT.

POINT levert tijdswinst op

Point verbetert het transferproces door digitale vastlegging. Dit levert tijdswinst per transfer op. Aan de kant van het ziekenhuis, maar ook aan de kant van de VVT. Eind 2013 zijn er afspraken gemaakt over ketenprestaties binnen het transferproces.

Zorgpartijen afhankelijk van elkaar

De partijen zijn afhankelijk van elkaar om deze ketenprestaties te realiseren. Het ziekenhuis moet kwalitatief goede informatie aanleveren van een eerste aanmelding tot de daadwerkelijke overdracht. De VVT moet tijdig reageren op verzoeken tot overname van de patiënt, zodat het ziekenhuis tijdig de patiënt kan uitplaatsen.  

POINT verbetert proces rondom transfers

Binnen het samenwerkingsplatform Transferoverleg Ziekenhuizen/VVT zijn de resultaten van de ketenprestaties met elkaar gedeeld. Deze afspraken zijn een terugkerend onderwerp binnen het Transferoverleg om het proces rondom de transfers te verbeteren. Het Transferoverleg Ziekenhuizen/VVT is een samenwerking met SIGRA. 

Lees meer over het Transferoverleg Ziekenhuizen/VVT