Nieuw! SIGRA Magazine 'Betrek de doelgroep'

17-11-20
SIGRA Magazine

Alleen samen kunnen we passende zorg en ondersteuning bieden. Samen gaan we voor vitale, gezonde inwoners en professionals in onze regio. Om deze missie uit te voeren betrekken we de mensen om wie het gaat bij onze projecten, netwerken en events. Hoe doen we dat? Dat lees in je onze SIGRA Magazine 'Betrek de doelgroep' 

Wie is de doelgroep?
Patiënten, cliënten, volwassenen, kinderen, mantelzorgers, zorg-en welzijnsprofessionals, gebruikers van bijvoorbeeld ICT-diensten, etc. Dat is een brede omschrijving. Het hangt namelijk af voor wie je wat gaat doen. Als het gaat om een arbeidsmarktvraagstuk dan betrek je de zorgprofessionals bij projecten en beleid. Als je een ICT-oplossing bedenkt voor de thuiszorg dan betrekken je thuiszorgmedewerkers en de ontvangers van thuiszorg. Stel jezelf steeds de vraag: 'Om wie draait dit nou eigenlijk?'

Hoe betrek je de doelgroep?
Dat lees je in het SIGRA Magazine 'Betrek de doelgroep'. Het magazine omvat tips & tricks om jouw doelgroep te betrekken. In hoofdstuk 4 bijvoorbeeld vind je verschillende vormen voor het betrekken van je doelgroep. Denk aan interviews, focusgroepen, ervaringstheater en klantreizen. 

Het magazine is ooit begonnen als intern document
Dat bleek onder SIGRA medewerkers zo'n succes te zijn en dat wilden we niet voor ons houden. We zijn daarom snel aan de slag gegaan met het maken van een versie voor al onze leden. In Hoofdstuk 6 van het magazine vertellen we je bijvoorbeeld hoe SIGRA medewerkers de doelgroep in eerdere projecten hebben betrokken. Deze voorbeelden zijn samen met andere organisaties tot stand gekomen. 

Deel je ervaringen met ons
Het magazine wordt regelmatig geactualiseerd op basis van nieuwe inzichten. Daar hebben we onze leden bij nodig. Lees daarom het magazine en deel je ervaringen met ons! Hoe betrek jij de doelgroep? 
Neem contact op met Lisa van Bodegom, Beleidsmedewerker, LvBodegom@sigra.nl