Inspirerende netwerkbijeenkomst LVB18+ over gezonde leefstijl

19-04-17
netwerkbijeenkomst LVB18+ - SIGRA

De eerste netwerkbijeenkomst van 2017 van het expertisenetwerk LVB18+ werd gehouden op 11 april bij Philadelphia. Deze keer was het thema ‘Leefstijl’. Ruim 40 betrokkenen waren aanwezig met veel uiteenlopende expertises. Tijdens de middag werden ervaring en kennis uitgewisseld rondom het thema. Hoe motiveren we de cliënt gezonder te leven en gezond te blijven leven? Hoe ga je dit gesprek aan en welke methoden bieden uitkomst? 

Werkwijze & Terugkoppeling Expertisenetwerk LVB 18+

Hans Willemsen, beleidsadviseur bij Cordaan en voorzitter van het Expertisenetwerk (L)VB 18+, startte de middag door uit te leggen wat het expertisenetwerk inhoudt. Kennis delen is belangrijk binnen dit netwerk. Wanneer er expertisevragen zijn met betrekking tot (L)VB, dan kunnen deze worden gesteld bij de coördinator van het netwerk, Mark van Duin. Vervolgens worden deze vragen doorgestuurd naar de juiste experts binnen het netwerk en deze geven een advies op maat. Vragen kunnen worden ingediend via de website van LVB in Amsterdam. Hier kun je ook informatie vinden over LVB. Het expertisenetwerk werkt samen met andere expertisenetwerken: LVB Jeugd, NAH, Autisme en het Jonge Kind). Bekijk de factsheet met een overzicht van de 5 expertisenetwerken

Naast de website, is er nu ook een LinkedIn Groep om ervaringen te delen rondom LVB 18+in Amsterdam. Ook vindt u hier andere relevante informatie en uitnodigingen voor bijeenkomsten. Neem dus vooral een kijkje op de Linkedin Groep Expertisenetwerk LVB18+ en word lid!

De Zeepkist

De zeepkist is een moment waarop ervaringen uit de praktijk met elkaar worden gedeeld en ter discussie worden gesteld. Janneke Swinkels, Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) bij Cordaan, brengt een fictieve casus in die zij heeft voorbereid met Desiree Petit, Diëtiste verstandelijk gehandicapten. Als AVG vraagt Janneke zich vaak af wat zij kan doen om de leefstijl van haar cliënten te verbeteren. Volgens Janneke is het belangrijk om alle facetten van iemands leven te bekijken. Het stopt niet alleen bij gezond eten en bewegen.

Charly Green: Winst met leefstijl

Na de zeepkist kwamen Ellen Postma en Sonja van Hamersveld van Charly Green een presentatie geven met als thema: Hoe kun je leefstijl meer integreren in de zorg? Sonja en Ellen sloten de middag af met een sportieve energizer: een ‘Tabata’. 
Meer informatie over Charly Green

Lees ook het complete verslag netwerkbijeenkomst LVB18+

Meer informatie over het Expertisenetwerk LVB18+