Ik Zorg-campagne van start

30-10-18
Campagne Ik Zorg - SIGRA

Op 1 november is de publiekscampagne Ik Zorg officieel van start gegaan. Minister Hugo de Jonge, minister Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS lichtten de campagne toe en openden het online campagneplatform ontdekdezorg.nl op Universiteit Leiden in Den Haag.

In Nederland werken nu 1,2 miljoen mensen in de sector Zorg en Welzijn. We hebben de komende jaren nog heel veel meer mensen nodig die willen werken in deze sector. We moeten we er dus alles aan doen om iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Onderdeel hiervan is de lancering van de publiekscampagne Ik Zorg. In deze campagne laten ruim 600 zorg- en welzijnsprofessionals met uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig de sector Zorg & Welzijn is.

Regionaal contactpunt

Iemand die interesse heeft in het (blijven) werken in zorg en welzijn, kan via de landelijke campagne vanaf 1 november in contact komen met het regionaal contactpunt van SIGRA. Via de site komwerkeninzorgenwelzijn.nl krijgen geïnteresseerden toegang tot dit contactpunt, waar regiocoördinatoren van SIGRA hen op maat verder helpen. Ook staat op deze site het overzicht van actuele vacatures in de regio.

Wat kunt u als SIGRA-lid betekenen?

Eerder hebben we u geïnformeerd over het Regionaal Contactpunt in onze laatste SIGRA nieuwsbrief. Daarnaast hebben we bestuurders opgeroepen om extra alert te zijn op het actueel houden van vacatures op onze vacaturewebsite en het aanstellen van een vast contactpersoon (recruiter/P&O) voor het Regionaal Contactpunt. Het contactpunt heeft dezelfde looptijd als de campagne en blijft in ieder geval tot 2021 bestaan.

Binnenkort nodigen we alle contactpersonen uit voor een informatiebijeenkomst op 10 december. We staan dan stil bij de inrichting van het contactpunt en kunnen dan wellicht al iets zeggen over het profiel van de mensen die ons contactpunt benaderen. Ook gaan we de match van geïnteresseerden met werkgevers deze dag concreet vormgeven. Voor nu verwijzen we geïnteresseerden naar onze vacaturewebsite.

Meer informatie

Stuur dan een bericht naar contactpunt@sigra.nl