Geslaagde bijeenkomst Democratisch leiderschap als business model

27-03-18
Geslaagde bijeenkomst Democratisch leiderschap als business model - SIGRA

Na het succes van vorig jaar organiseerden SIGRA en AON ook dit jaar weer een gezamenlijke bijeenkomst. Dit keer met het thema: Democratisch leiderschap als business model. De middag was op 20 maart en vond plaats in het Kreatief Pakhuis in Zaandijk. Het is één van de activiteiten die dit jaar georganiseerd worden op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

Joris Kuppens (Progressional People) gaf een inspirerende sessie over hoe de filosofie van Ricardo Semler toegepast kan worden in de zorg. Ricardo Semler werd eigenaar van een fabrikant van industriële mixers en pompen. Het eerste dat hij deed was het ontslaan van 60% van de topmanagers waarna hij vervolgde met democratiseren op de werkvloer en verminderen van hiërarchie. Uiteindelijk resulteerde dit in een heel andere manier van organiseren: de ‘Semco Style’-organisatiemethodiek. Volgens Semco Style is het nodig een cultuur te creëren waarin ruimte is voor ondernemerschap en nieuwe ideeën. Dus niet een innovatieafdeling op een achteraflocatie, maar creatieve innovatie verankeren in de bedrijfscultuur.

Na het plenaire deel ging de groep uiteen voor een break-out sessie over kernwaarden. Drie subgroepen werden door een gespreksleider begeleid in een gesprek over kernwaarden van de organisatie versus persoonlijke kernwaarden. Heeft een organisatie kernwaarden? Komen ze overeen met de persoonlijke kernwaarden? Hoe belangrijk is het dat deze kernwaarden overeenkomen?

Daarna nam Anouk Stipriaan (Aon) het podium. Haar uitgangspunt was het vergroten van werkgeluk met als gevolg een duurzaam inzetbare medewerker. Aan de hand van het Huis van Werkvermogen liet Anouk zien welke factoren een rol spelen bij het vormen van de inzetbaarheid van een medewerker. Dat investeren in Duurzame Inzetbaarheid iets oplevert, geloven we allemaal intuïtief wel. Toch wordt er (logisch) ook gevraagd dit met cijfers te kunnen onderbouwen. De Kosten-batentool Duurzame Inzetbaarheid kan daarbij een hulpmiddel zijn. De tool geeft een goede indruk van het mogelijk rendement op investeringen en is ontwikkeld door o.a. TNO en Aon.

Verder met Duurzame Inzetbaarheid

De middag werd positief beoordeeld met gemiddeld een 7,8. Vooral de sessie over Semco Style Healthcare bleek een succes. Er is behoefte aan verdere diepgang en meer mogelijkheden tot interactieve sessies. Dit strookt met enkele activiteiten die er in 2018 nog aankomen:

  • De arbeidsmarktconferentie op 1 juni over de veranderende rol van de HR professional binnen de gezondheidzorg. 
  • Een masterclass Duurzame Inzetbaarheid (4 bijeenkomsten + intervisie) om aan de hand van theorie in de praktijk aan de slag te gaan met Duurzame Inzetbaarheid beleid binnen de eigen organisatie. Start is 22 mei.
  • In september 2018 organiseren we op verzoek van zorgbestuurders een medewerkersdialoog met bestuurders en tenminste 100 zorgmedewerkers

Bekijk ook:

Lees meer over Duurzame Inzetbaarheid