De e-mailnorm NTA 7516: een update

17-06-20
email

Gewone e-mail voldoet sinds de komst van de AVG en daarvoor allang niet meer. De NTA 7516 zorgt voor veilige e-mail voor organisaties en leveranciers. In mei 2019 is de NTA 7516 van kracht gegaan. De NTA 7516 is de norm voor het delen van persoonlijke gezondheidsinformatie via e-mail en chat. 

Waarom de NTA 7516?
De NTA 7516 zorgt er voor dat organisaties veilig met elkaar en met burgers en bedrijven kunnen e-mailen. Met de NTA 7516 weet je zeker dat je organisatie voldoet alle wet  en regelgeving omtrent veilige e-mail. Ook maakt de NTA het mogelijk dat je veilig kunt e-mailen van en naar andere veilige e-mail aanbieders. 

Begin dit jaar hebben we een factsheet gedeeld om organisaties op weg te helpen.
Inmiddels hebben we een aantal updates: 

  • ZorgMail is eind juni op alle punten gecertificeerd. 
  • Ook met de webversie Office 365 kun je straks volgens de nieuwe norm e-mailen. 
    Voor de organisaties die Office 365 hebben, komt er een nieuwe functionaliteit beschikbaar zodat met Office 365 veilig kan worden gemaild vanuit de webapplicatie. Dit wordt gelijktijdig met de NTA gecommuniceerd. Voor deze upgrade in Office 365 worden een tarief berekend. Dit wordt nog nader bepaald. 

Wat kun je nog meer van ons verwachten?
Vanuit Enovation (de leverancier van ZorgMail) en SIGRA wordt uitgelegd hoe je als organisatie aan de NTA 7516 kunt voldoen. Dit komt wellicht in de vorm van een checklist of een herinstallatie. Het wordt in juli duidelijk hoe en onder welke voorwaarden dit er precies uit gaat zien. Houd daarom je mail de komende maand in de gaten. 

Vragen en of meer informatie?
Neem contact op met Bas van den Haak
 

Dit project is onderdeel van het programma ICT, Innovatie & eHealth.