Continuïteit van zorg & ondersteuning voor Amsterdamse jongeren met een (L)VB

14-03-19
Netwerkbijeenkomst 'Continuïteit van zorg & ondersteuning voor Amsterdamse jongeren met een LVB' - SIGRA

Dat was het onderwerp van de netwerkbijeenkomst op 14 februari 2019 georganiseerd door de Expertisenetwerken Jeugd (L)VB & LVB 18+ en de Gemeente Amsterdam. Er was veel animo voor de bijeenkomst, circa 90 deelnemers waren deze dag aanwezig.

De voorzitters van de dag, Hans Willemsen van Cordaan en Johan de Vries van de Gemeente Amsterdam, openden de ochtend. Het thema werd geopend door het pakkende filmpje van Prisma waarin een oproep wordt gedaan jongeren met een LVB de juiste ondersteuning te bieden. Zo zullen ook de maatschappelijke problemen die zij voor de maatschappij veroorzaken, worden opgelost. Van de 140.000 jong volwassenen in Amsterdam zijn 24.000 van hen (potentieel) kwetsbaar. Wat gebeurt er met hen op het moment dat zij 18 worden? Een fragment uit de documentaire ‘Losgelaten, losgeslagen’ gaf een impressie. Na deze introductie op het thema en ‘wake-up call’ was er meer dan genoeg inspiratie om de workshops in te gaan. 

Na de twee workshoprondes was er volop tijd om te netwerken! Onder het genot van een broodje en een drankje werd er een korte terugkoppeling gegeven over de ochtend, waarna vele inhoudelijke discussies tussen de deelnemers volgden. We kijken terug op een zeer geslaagde en goed bezochte netwerkbijeenkomst! Dank aan allen die aanwezig waren voor jullie input, aan de workshopleiders voor hun inspirerende verhalen.

Bekijk ook het verslag, met hierin de uitkomsten van de workshops, en de verschillende presentaties:

Lees meer over de Expertisenetwerken (L)VB