Bevlogen en betrokkenheid

07-04-17
HRM netwerk Care en Cure SIGRA bevlogen en betokkenheid

In het eerste kwartaal van 2017 is voor HR-adviseurs een inspiratieplein georganiseerd rondom het thema ‘bevlogen en betrokkenheid’. Deze dag, georganiseerd in samenwerking met HR2020, vond plaats in B. Amsterdam.

De ochtend werd geopend door Margret Huisman, manager HR van het Flevoziekenhuis: ‘Bevlogen medewerkers zijn trots, willen verbeteren, doen een stapje verder en gaan voor meer dan 100%.’ Zulke medewerkers willen wij allemaal, maar hoe zorg je dat mensen bevlogen worden?’ Met deze vraag in het achterhoofd namen de mensen van HR2020 ons mee op ‘expeditie’. We keken door verschillende brillen naar bevlogenheid en de rol van HR hierin. Wilmar Schaufeli  nam ons mee in wetenschappelijk onderzoek over de visie op bevlogenheid en gaf ons dé 10 tips voor bevlogenheid.

Huizen van bevlogenheid

Naast theorie was er ook voldoende ruimte voor praktijk op het inspiratieplein. Zo is iedereen aan de slag gegaan met centrale thema’s binnen de eigen organisatie en zijn er verschillende ‘huizen van bevlogenheid’ gebouwd met belangrijke kernwaarden. Bevlogenheid is belangrijk voor een organisatie want het kan een bijdrage leveren aan de vraag van de toekomst.

Meer informatie over de HRM-netwerken Care en Ziekenhuizen