Amsta en SIGRA pakken samen werkgeluk op

21-11-16
Lancering Vitaliteitshuis - SIGRA

Zorgaanbieder Amsta integreert het Vitaliteitshuis van SIGRA in de eigen aanpak om medewerkers te informeren over en te verleiden tot vitaler en gezonder gedrag. Het Vitaliteitshuis staat op het nieuwe online loopbaanplatform voor ‘Werk in de zorg’: www.ZorgWerktZeker.nl. Deze middelen ondersteunen de eigen regie bij de medewerker en focussen op een duurzame (werk)toekomst waarbij werkgeluk voorop staat.

Hendrik Jan Jansen, Arbo-adviseur bij Amsta: ’Het Vitaliteitshuis sluit perfect aan bij ons traject met Charly Green om de vitaliteit van onze medewerkers te vergroten. Het biedt ons de mogelijkheid om nuttige informatie op een centrale plek beschikbaar te stellen voor onze medewerkers.' Max Holtes, Projectleider Behoud & Mobiliteit bij SIGRA vult aan: ‘Het Vitaliteitshuis is een website, met daarop informatie over vitaal en gezond werken. Medewerkers uit de sector zorg en welzijn kunnen hier formatie halen, testjes doen en vervolgens actief aan de slag om zelf gezonder te leven. Hiermee wordt de eigen regie van medewerkers gestimuleerd.’

Streven naar (meer) werkgeluk met ZorgWerktZeker.nl
Tegelijkertijd lanceert SIGRA ook de nieuwe homepage www.ZorgWerktZeker.nl, platform voor ‘Werk in de zorg’. Op dit virtuele plein vindt de bezoeker informatie over alles wat zijn/haar loopbaan ondersteunt op weg naar een duurzame toekomst waarbij (meer) werkgeluk wordt nagestreefd.

Zorg en Welzijn is in beweging, er verandert veel in de sector. Om mee te bewegen naar de toekomst is het voor medewerkers belangrijk zichzelf te blijven ontwikkelen. Voor een duurzame werktoekomst is het van belang dat je werk doet dat bij je past, je met plezier naar je werk gaat en gezond en fit bent. Zorg Werkt Zeker en het Vitaliteitshuis zijn middelen die hieraan bijdragen.

Meer over het Vitaliteitshuis
Het Vitaliteitshuis is een online open platform waar iedereen terecht kan voor informatie over vitaliteit en gezondheid in relatie tot werk. Het helpt een gezonde levensstijl te ontwikkelen, draagt bij aan een vitaler gevoel en een beter en meer flexibel werkvermogen, en uiteindelijk tot meer werkplezier voor de medewerker zelf. Het Vitaliteitshuis is een initiatief van SIGRA in samenwerking met Zilveren Kruis, gebaseerd op de theorie Huis van Werkvermogen. In samenspraak met SIGRA kunnen organisaties die aangesloten zijn bij SIGRA deze tool intern inzetten om meerwaarde voor de eigen medewerkers te creëren.

Lees meer over het online platform Zorg Werkt Zeker