Succesvolle implementatie netwerkverbindingen voor coronatesten door alle GGD's in Nederland

01-06-20

Alle GGD’s en GGD GHOR stonden voor de uitdaging om per 1 juni 2020 een immense hoeveelheid coronatesten te faciliteren. Iedereen met klachten moet sinds die datum getest kunnen worden. Een geschikte netwerkinfrastructuur is hierbij een belangrijke voorwaarde. Door intensieve samenwerking tussen GGD Ghor, Vancis en SIGRA is dit tijdig tot stand gekomen om zo alle GGD’s te kunnen ondersteunen met dit enorme vraagstuk.

Met de gerealiseerde netwerkinfrastructuur kan de GGD met diverse instanties data wisselen om ervoor te zorgen dat iedereen met klachten getest kan worden. De netwerkinfrastructuur waar alle GGD's in Nederland op zijn aangesloten is de, reeds bestaande en gebruikte, AmZX netwerkinfrastructuur. Vancis is hiervan de leverancier, SIGRA bewaakt de kwaliteit en service van de dienstDaarnaast bevordert SIGRA nieuwe ontwikkelingen en diensten op basis van de vraag van participanten, het vraagstuk van coronatesten is daar een voorbeeld van. 

Sinds deze week kunnen alle GGD’s van start met deze taak. SIGRA is blij hier aan bijgedragen te kunnen hebben en houdt een vinger aan de pols. Om te controleren of de opbouw van de infrastructuur op een goede en veilige wijze gebeurt wordt een audit uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Op die manier wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Contact
Met vragen over dit nieuwsbericht of interesse in de AmZX dienstverlening kunt u contact opnemen met Peter van der Ploeg van SIGRA: 06-58084235 of pvdploeg@sigra.nl