Loopbaanimpuls Sterk in je werk

Begin 2017 is Sterk in je werk gestart op initiatief van werkgeversorganisatie RegioPlus, werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en het FNV, met VWS als subsidieverstrekker. SIGRA coördineert het kosteloze initiatief in de regio Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland-Noord. Het project loopt in ieder geval nog door tot en met 2021.

Sterk in je werk richt zich op alle veranderingen die plaatsvinden in zorg en welzijn. Er zijn tekorten op de arbeidsmarkt, teveel medewerkers in andere functies en werkzaamheden worden aangepast. Samen met een loopbaancoach van Sterk in je Werk kan een kandidaat aan de slag met een (individuele) vraag die inspeelt op deze ontwikkelingen. Voor medewerkers in de zorg & welzijn kan het initiatief ook worden ingezet met het oog op personeelsbehoud en duurzame inzetbaarheid. Fysieke klachten onder medewerkers kunnen ook aanleiding zijn tot loopbaanadvies. In maximaal 3 gesprekken wordt onder andere in gegaan op het maken van een talententest, het vinden van een goede cursus of opleiding en het verbeteren van (sollicitatie)vaardigheden. De kandidaten worden begeleid door ervaren loopbaancoaches van Nieuwzorg  (regio Amsterdam) en Enroute (regio Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland-Noord).

Doelgroep

Het loopbaantraject  is voor iedere medewerker die werkt in de zorg en welzijn en voor iedereen die interesse heeft om in de zorg en welzijn te willen werken. Dit kunnen werkzoekenden zijn of medewerkers in een andere beroepssector. 
Kandidaten kunnen zich aanmelden via www.sterkinjewerk.nl.
Let op: er kan slechts één keer deelgenomen worden aan het loopbaantraject.

Succesverhalen

Ja, die zijn er nu al! Lees hier het verhaal van wijkverpleegkundige Marieke die met plezier naar haar werk gaat.  Ook het verhaal van Carolien die in de horeca werkte en nu ouderen helpt is enorm inspirerend. 
En dan heb je ook nog Joanne en Milou die met Sterk in je Werk een nieuwe baan hebben gevonden. 

Inspiratiedagen

Sinds eind 2017 organiseert SIGRA, in samenwerking met het UWV en gemeentes, inspiratiedagen die zich richten op zij-instromers. Een inspiratiedag geeft een andere draai aan het reguliere aanbod van Sterk in je werk. In plaats van enkele individuele gesprekken, volgen de deelnemers in één dag 4 workshops en gaan ze het gesprek aan met potentiële werkgevers op een informatie- en banenmarkt.

Kosteloze 'Sterk in je Werk-dag' in samenwerking met SIGRA-leden

Naast inspiratiedagen voor zij-instromers en het reguliere individuele traject organiseert SIGRA in de toekomst inspiratiedagen organiseren voor medewerkers in zorg & welzijn. Hiervoor zoeken we graag de samenwerking op met onze leden. De focus ligt op mobiliteit, vitaliteit, werkgeluk en werkdruk. In overleg organiseren we kosteloos een op maat gemaakt dagdeel vanuit het perspectief van de medewerkers: een ’Sterk in je Werk Dag’ met workshops die voor uw medewerkers relevant zijn. Bent u als lid geïnteresseerd in een ‘Sterk in je Werk dag’? Neem dan contact op via sterkinjewerk@sigra.nl.

Dit onderwerp is onderdeel van het programma Arbeidsmarkt & Onderwijs