Leerstoel Grote stad en Gezondheidszorg

SIGRA was samen met Zilveren Kruis van 2003 t/m 2016 drager van de Leerstoel Grote Stad en Gezondheidszorg. Deze leerstoel houdt zich bezig met ontwikkelingen in de gezondheidszorg die kenmerkend zijn voor de grote stad en heeft als doel de praktijk en de wetenschap van zorgverlening in de grote stad dichter bij elkaar te brengen.

Per 1 november 2016 is de bijzondere leerstoel overgenomen door de GGD Amsterdam. Hoogleraar prof. dr. Arnoud Verhoeff is opnieuw benoemd als bijzonder hoogleraar voor een periode van vijf jaar. 

Onderzoek

Arnoud Verhoeff, hoofd van het cluster Epidemiologie van de GGD Amsterdam, bekleedde sinds 2006 de Leerstoel Grote Stad en Gezondheidszorg. De afdeling Epidemiologie, Gezondheidsbevordering en Zorginnovatie (EGZ) doet ondermeer onderzoek naar gezondheidsverschillen in Amsterdam, naar daklozen en naar de gezondheid van jongeren.
Publicatie: Beloftevol onderzoek 2002-2012 (PDF, 1.4 MB) : tien jaar Research & Development GGD Amsterdam

College Grote Stad en Gezondheidszorg

In het College Grote Stad en Gezondheidszorg werden recente wetenschappelijke inzichten uit de Leerstoel Grote Stad en Gezondheidszorg gedeeld en vertaald naar de (beleids)praktijk.

In 2016 organiseerden SIGRA en Zilveren Kruis voor de laatste keer het College Grote Stad en Gezondheidszorg, met als thema: Diversiteit in de zorgpraktijk van Amsterdam