Informatiebijeenkomst 'Alle medewerkers Zorg en Welzijn digivaardig'

Datum: 
dinsdag 09 juli 2019
Tijd: 
9.30 tot 12.30 uur
Locatie: 
De Stoomhal, Pakhuisplein 44, 1531 MZ Wormer
Voor wie: 
Managers HR, lijnmanagers, opleiders en andere geïnteresseerden van SIGRA-leden
Omschrijving: 

1 op de 10 zorg- en welzijnsmedewerkers is digibeet, ook wel digitale starter genoemd. Het digivaardig maken van medewerkers kan een tijdwinst opleveren van gemiddeld 100 uur per medewerker per jaar en heeft een positief effect op het zelfvertrouwen van de medewerker.

Iedereen basisvaardig

's Heeren Loo – landelijk zorgaanbieder gehandicaptenzorg – heeft ervaring met het digivaardig maken van personeel. Hun missie: iedere medewerker is basisvaardig, van schoonmaker tot bestuurder. Dit vanuit de gedachte dat digitale vaardigheden geen keuze zijn, maar noodzaak.

Spreker: Suzanne Verheijden (’s Heeren Loo / Buro Strakz) 

Suzanne Verheijden was projectleider digivaardigheden bij ’s Heeren Loo en rolt dit project momenteel vanuit Buro Strakz verder uit bij 15 ouderenzorgorganisaties in de regio Utrecht. Ze ontwikkelde ook de website www.digivaardigindezorg.nl, in opdracht van het ministerie van VWS. Neem vooral een kijkje!

Programma

In het eerste gedeelte neemt Suzanne Verheijden u ter inspiratie mee in het project, zoals de aanpak, ervaringen en resultaten. Ook krijgt u meer informatie over wat er benodigd is om hier zelf in de organisatie mee aan de slag te gaan. Er liggen immers al mooie voorbeelden vanuit de VVT en gehandicaptenzorg. Voor andere werkvelden binnen de sector bestaan er ook mogelijkheden. Er is voldoende ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

In het tweede gedeelte van de ochtend willen we met u het gesprek aangaan over wat dit project betekent voor de SIGRA regio (Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland). Denk aan vragen zoals:

  • Leeft dit onderwerp binnen de organisatie?
  • Is er interesse om met het project aan de slag te gaan?
  • Wat zou SIGRA kunnen betekenen in dit project?

Datum, tijd en locatie 

De informatiebijeenkomst is op dinsdag 9 juli van 9.30 uur tot 12.30 uur (inloop van 9.30 tot 10.00) in de Stoomhal in Wormer. 

Aanmelden kan hier. Uiterlijk een week voor de bijeenkomst ontvangt u nogmaals een bericht met laatste praktische zaken en een gedetailleerd programma.

Vragen? 

Mark van Duin is het eerste aanspreekpunt voor ‘Digitale Vaardigheden’ binnen SIGRA. Zijn er vragen die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst? Stel deze dan via sigra@sigra.nl