Hoe werkt de Voorrangsregeling woningen?

Wil jij in aanmerking komen voor de voorrangsregeling en voldoe je aan de voorwaarden, neem dan de volgende stappen: 

Stap 1
Ga naar www.amsterdam.nl/woningberoepsgroepen om je aan te melden. Hier kun je aangeven naar wat voor soort woning je zoekt. Je aanmelding wordt geregistreerd en verwerkt door OOG.
NB: Sta je nog niet ingeschreven in Woningnet, doe dit dan eerst (dit is namelijk een voorwaarde om je aan te melden voor de regeling). 

Stap 2
Wanneer er een geschikte woning beschikbaar komt, neemt OOG contact met je op. Als je geïnteresseerd bent in de woning, kun je dit aangegeven door middel van het toegezonden inschrijvingsformulier. Op basis van de ingevulde gegevens word je eventueel uitgenodigd voor een bezichtiging/informatieavond. De meeste woningcorporaties stellen als voorwaarde dat je hierbij -verplicht- aanwezig bent.

Stap 3
Word je uitgenodigd voor een bezichtiging? Dan vraagt OOG je ‘bewijslast’ aan te leveren m.b.t. de urgentiebepaling en je aanstelling.

Met bewijslast urgentiebepaling wordt bijvoorbeeld bedoeld:
• Een bewijs van einde huurcontract - als je gedwongen bent om eerdere woonruimte te verlaten
• Een Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) - in verband met het bepalen van de woon-werk-afstand woon-werk of om te bewijzen dat je geen zelfstandige woonruimte hebt
(NB: hier zijn kosten aan verbonden)

Als bewijslast omtrent je aanstelling moet je je werkgeversverklaring kunnen overleggen en een brief ondertekend door de hr-manager, waarin deze aangeeft waarom jij in aanmerking moet komen voor de voorrangsregeling woningen.

Let op
Lever alle formulieren tijdig in. Na het beoordelen van de formulieren van alle kandidaten, wordt bepaald wie de hoogste urgentie heeft. Op basis hiervan wordt de woning toegewezen.

Heb je vragen?

Met vragen over de voorrangsregeling kun je contact opnemen met Nicole Ranzijn, beleidsmedewerker Arbeidsmarkt en Onderwijs, SIGRA of met OOG via amsterdam@woningberoepsgroepen.nl.