Conferentie Natuur & Gezondheid

Datum: 
donderdag 22 november 2018
Tijd: 
10.00-16.00 uur
Locatie: 
Inholland te Delft
Omschrijving: 

IVN Natuureducatie organiseert in november de derde editie van de jaarlijkse conferentie Natuur & Gezondheid. We doen dit samen met ActiZ, Inholland en Alles is Gezondheid. Dit jaar is het thema: de groene gezonde leefomgeving. Hoe creëert u een groene en gezonde leefomgeving in wijken, bij scholen en rondom zorginstellingen?

Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur en groen zorgt voor meer geluk en minder stress. IVN zet zich in om alle mensen overal in Nederland toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden. Kinderen, volwassenen, en ook kwetsbare groepen zoals ouderen in verpleeghuizen. Een voorbeeld hiervan is het programma Grijs, Groen & Gelukkig.

In deze editie van de jaarlijkse conferentie Natuur en Gezondheid staat de groene en gezonde leefomgeving centraal. Een groene leefomgeving kan bijdragen aan een samenleving waarin burgers, ook bij fysieke, emotionele en sociale problemen, een gezonder en socialer leven leiden. Hoe zorgen we ervoor dat deze groene leefomgeving wordt gecreëerd in wijken, bij scholen en rondom zorginstellingen?

Voor wie

Een groene gezonde leefomgeving vergt een gezamenlijke inspanning van bestuurders, gemeenten, sociale organisaties, zorgorganisaties, groene kennisinstellingen, betrokken burgers en vrijwilligers. Op de conferentie brengen we deze groepen samen.

Programma

Tijdens de conferentie neemt een keynote spreker u mee in de nieuwste inzichten over de bewezen effecten van natuur. Daarnaast is er dit jaar extra veel tijd voor het workshop programma, waarbij ruimte is voor kennisdeling, praktische tips en netwerken. Bovendien kunt u de kracht van natuur zelf ervaren. Denk aan onderwerpen als: ‘Groen als verbinder in de buurt’, ‘Gezond werken en gezond leidinggeven’, ‘Groene ziekenhuizen’, Ontstressend wandelen’ en ‘Biophilia’.

Laat u inspireren tijdens de derde editie van de conferentie Natuur & Gezondheid