Bijeenkomst Vitaal belang van Vitaliteit

Datum: 
dinsdag 25 juni 2019
Tijd: 
9.00 - 13.00 uur
Locatie: 
De Stoomhal, Pakhuisplein 44, 1531 MZ Wormer
Voor wie: 
Bestuurders, HR en Arbo-leidinggevenden uit de zorgsector in Noord-Holland
Omschrijving: 

Hoe vind en behoud je voldoende bekwaam en bevoegd personeel? De huidige instroom van nieuwe zorgprofessionals lijkt niet genoeg om aan de toenemende zorg- en welzijnsvraag te voldoen. Bij de aanpak van personeelstekorten ligt de nadruk daarom steeds meer op het behoud van bestaand personeel. Investeren in vitaliteit betreft zo’n kans, maar hoever kan en mag je hierin gaan? 

De 5 Pijlers van Vitaliteit

Een gezonde organisatie wordt gedragen door vitale medewerkers. (Zorg)organisaties weten steeds beter dat gezondheid meer is dan alleen de afwezigheid van ziekte of gebreken. De focus verschuift naar thema’s als werkgeluk, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De fysieke, emotionele en sociale invalshoek zijn meestal wel bekend, maar wist je dat financiële gezondheid en carrière van groot belang zijn binnen vitaliteit?

Tijdens het eerste deel van deze bijeenkomst zal Guillerm van der Lans van Aon Health Solutions stilstaan bij de vijf pijlers van vitaliteit en nadrukkelijk ingaan op de aspecten ‘financiële gezondheid’ en ‘carrière’. Op interactieve wijze worden vragen beantwoord als: Hoe kan de dialoog over vitaliteit met medewerkers goed worden gevoerd? Welke signalen kun je herkennen en hoe maak je deze bespreekbaar? Welke interventies zijn beschikbaar en kunnen worden ingezet?

De grenzen van het vitaliteitslandschap

In het tweede deel van de bijeenkomst belichten we vitaliteit vanuit een juridisch perspectief. In hoeverre kan en mag je daadwerkelijk invloed uitoefenen op de vitaliteit van medewerkers en welke juridische gronden bestaan daarvoor?

Door diverse factoren kan de vitaliteit en inzetbaarheid van uw medewerkers in gevaar komen. Denk hierbij maar aan levensstijl, verslaving, financiële problemen en (werk)stress. Voor een deel liggen deze risico’s buiten uw beïnvloeding. Hoe kunt u hier vanuit juridisch perspectief toch invloed op uit oefenen? Denk daarbij aan: afspraken maken, verplichtingen opleggen, instructies geven, faciliteiten ter preventie bieden en in hoeverre hiervoor een verplichting op u als werkgever rust.

Bij de bespreking van deze mogelijkheden besteden wij ook aandacht aan privacy en komen de relevante wijzigingen die de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) met zich zal brengen, aan bod. De beoogde datum van inwerkingtreding van de WAB is 1 januari 2020.

Gastsprekers

  • Guillerm van der Lans | Aon Health Solutions 

    Guillerm van der Lans (RADI®) adviseert en begeleidt grote(re) werkgevers bij het maken van strategische en beleidsmatige keuzes op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Hij verbindt daarbij de gekozen visie van medewerkers aan de organisatiedoelstellingen om zo maximaal gebruik te maken van de inzet en het potentieel van de medewerkers. Hij geeft regelmatig masterclasses, seminars en trainingen op het gebied van Werkgeluk en Grip op Werkstress.

  • Dorien van Straten | Ploum Rotterdam Law Firm 

    Dorien van Straten is arbeidsrechtadvocate en werkzaam bij Ploum (Rotterdam). Dorien heeft ruime ervaring opgedaan in zowel het adviseren als procederen over onder meer (individueel en collectief) ontslag, reorganisaties, concurrentiegeschillen, arbeidsongeschiktheid en medezeggenschap. Daarnaast legt Dorien zich toe op privacy vraagstukken die gerelateerd zijn aan het arbeidsrecht. In de uitoefening van haar praktijk heeft Dorien veel te maken met zorginstellingen zodat zij goed bekend is met de regelgeving in die branche en de daarbij komende specifieke problematiek. Haar jarenlange arbeidsrechtelijke ervaring gecombineerd met haar praktische insteek, maakt dat zij werkgevers goed kan adviseren over de juridische grenzen van inzetbaarheid.

Programma

09:00 – 09:15 uur          Ontvangst SIGRA/VBZ

09:15 – 10:30 uur          Guillerm van der Lans, Aon

10:30 – 10:45 uur          Pauze

10:45 – 12:00 uur          Dorien van Straten, Ploum

12:00 – 13:00 uur          Afsluiting met lunch, napraten met sprekers