Ahti Connect – ‘Virtual wards: Binnenkort de realiteit?’

Datum: 
donderdag 17 mei 2018
Tijd: 
15:30 - 18:00 uur
Locatie: 
Amsterdam health & technology center, 25 Paasheuvelweg, 1105 BP Amsterdam
Omschrijving: 

Donderdag 17 mei van 15:30 tot 18:00 is alweer de achtste editie van ahti Connect in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC). Het thema van deze maand is: ‘Virtual wards: Binnenkort de realiteit?’

Sprekers

* Elie Rusthoven, Projectleider eHealth & Innovatie bij Cordaan
* Patrick Blanshard, CEO bij Sensory Technologies

Aanmelden

De toegang is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld u snel aan via Eventbrite. Let op: het event is deels in het Nederlands en deels in het Engels.

Waar gaat het over?

Ziekenhuisopnames worden korter en complexe patiënten worden steeds vaker thuis verzorgd. De scheidslijn tussen ziekenhuiszorg en thuiszorg begint steeds meer te vervagen. Dit betekent dat schaarse en gespecialiseerde kennis op vele locaties nodig is. De virtual ward is een manier om thuiszorg te verbinden met hooggespecialiseerde kennis door middel van geavanceerde technologie en processen. Door het gebruik van remote monitoring, telehealth, geavanceerde algoritmes en andere technologieën wordt het mogelijk om de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plek, voor de juiste prijs aan te bieden.

Elie Rusthoven vertelt over het virtual wards concept waar één platform de zorg op afstand kan bevorderen voor de Amsterdamse bevolking en hoe eHealth het tekort aan medisch personeel kan oplossen.

Patrick Blanshard bespreekt eShift en wat dit kan beteken als innovatieve oplossing voor virtual wards voor chronische zieken en palliatieve patiënten.

Cordaan
Cordaan is er voor iedereen die zorg, ondersteuning of begeleiding nodig heeft op verschillende locaties en wijken en ook zo veel mogelijk thuis. Zij werken met vrijwilligers, mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties. Cordaan is een van de grootste zorgorganisaties in Amsterdam, die haar verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad.

Sensory Technologies
Sensory Technologies wil de patiëntenzorg transformeren. Het bedrijf stelt mensen in staat om samen te werken en om transparante en verantwoordelijke gezondheidszorgsystemen te ontwikkelen door middel van innovatieve technologie. Dit is toegankelijk en bruikbaar voor iedereen, ongeacht waar deze is, om zo een positieve impact te creëren op de samenleving.

Waarom Ahti Connect?
Ahti Connect brengt de werelden van technologie en zorg dichter bij elkaar. We staan stil bij hoe het slimmer kan of beter moet. Iedere maand is er een ander thema met telkens een andere partner uit de wetenschap en het maatschappelijk veld.