Jongerencommunicatie anno nu

Datum: 
donderdag 24 mei 2018
Tijd: 
14.00 - 17.00 uur (inloop start om 13.45 uur)
Locatie: 
Het Kreatief Pakhuis in Zaandijk Lagedijk 146B, 1544 BL Zaandijk
Voor wie: 
Op uitnodiging
Omschrijving: 

Op 24 mei 2018 organiseren wij de bijeenkomst Jongerencommunicatie anno nu op donderdag 24 mei 2018. Een bijeenkomst voor communicatieprofessionals, recruiters, opleiders en zorgambassadeurs.

Hoe krijg je jongeren warm voor een baan in zorg & welzijn? Welke doelgroepen zijn er en wat zijn de drijfveren van deze jongeren? Via welke kanalen bereik je ze en welke taal spreek je dan? Allemaal vragen waarop we dieper ingaan tijdens deze bijeenkomst. We willen uitkomsten uit onderzoek met u delen, maar ook praktisch met elkaar aan de slag gaan en oefenen om een goede jongerenboodschap te maken. 

Deze bijeenkomst is de start van een reeks ontmoetingen die wij organiseren gericht op arbeidsmarktbranding. Uw inbreng hierin is waardevol!

Programma 


Inleiding door Yvonne van Sark van Youngworks
Yvonne neemt u mee in het Care Segmentatiemodel, dat toepasbaar is op de hele zorg- en welzijnssector. Hoe deel je de doelgroep jongeren in? Wat zijn de drijfveren van deze jongeren? En hoe stem je jouw  boodschap af op deze doelgroepen? 


Interactieve sessie door Kirsten Jassies (social influencer social media expert)
Kirsten laat creatieve content vormen zien op de nieuwe social kanalen. Daarna gaan we in groepjes creatief aan de slag met een content idee om jonge mensen aan te spreken. Daar maken we korte filmpjes van, die we met elkaar bekijken met feedback van Kirsten en van jullie zelf.


Ervaringen van leden
Twee leden van SIGRA die al ervaring hebben opgedaan op het gebied van jongerencommunicatie komen hun ervaringen en tips en trucs met ons delen.