CareXS Meddy eTRS voor de Amsterdamse kleine thuiszorginstellingen

Mensen wonen steeds langer thuis, daarmee is het steeds belangrijker dat thuiszorg en apotheker goed met elkaar communiceren en samenwerken. Op dit moment maken wijkverpleegkundigen nog regelmatig gebruik van papieren toedienlijsten voor het registreren en toedienen van medicatie. Het verstrekken van de papieren toedienlijsten is voor apotheken een flinke administratieve taak. Voor wijkverpleegkundigen is het invullen van de papieren toedienlijst ook een tijdrovende klus, die naast inefficiënt ook foutgevoelig is. Deze papieren werkwijze zorgt voor een aantal onhandigheden en uitdagingen. Toedienlijsten kunnen wijzigen, cliënten kunnen elders zorg krijgen en papierwerk vraagt om extra handelingen en print- en scanwerk.

Om deze werkwijze praktischer en vooral veiliger te maken heeft de Regio groot Amsterdam onder begeleiding van SIGRA gezocht naar een nieuwe oplossing en er is stadsbreed gekozen voor een zeer gebruiksvriendelijk systeem: CareXS Meddy.

Veilige, digitale toedienregistratie
In CareXS Meddy leg je de toedienregistratie digitaal vast en communiceer je direct met andere zorgverleners. Elke handeling is direct inzichtelijk voor alle betrokken zorgverleners van de cliënt, zoals de thuiszorg, apotheek, arts en de mantelzorger.

CareXS Meddy is herkenbaar en makkelijk in het gebruik. Je communiceert op een overzichtelijke manier met andere zorgverleners, bijvoorbeeld over een wijziging in de toediening of over bijwerkingen. Als behandelend zorgverlener beschik je altijd over een compleet en actueel medicatiebeeld en werk je efficiënt en actief aan betere medicatieveiligheid voor jouw client. 

Benieuwd wat Apotheek Boogaard en Amstelring Wijkzorg over CareXS Meddy zeggen? Bekijk het in onderstaande
 video.

CareXS Meddy is gekoppeld aan het Apothekers Informatie Systeem (AIS). Hierdoor kunnen alle deelnemende apotheken in Regio groot Amsterdam snel en makkelijk informatie met je delen. Met de CareXS Meddy-app hebben thuiszorgteams inzicht in de huidige en gestopte medicatie, mutaties, dosering en toedientijden. Als je medicatie registreert doe je dit eenvoudig via je laptop, telefoon of tablet.

Sluit jij ook aan?
Onze ambitie is om nu na afronding van het Implementatieproject ook alle thuiszorgorganisaties in de Regio groot Amsterdam veilig te laten samenwerken met de apothekers. Vele thuiszorgorganisaties en apothekers gingen je voor. Zo werken we samen aan veilige zorg.

Interesse in CareXS Meddy?
Vraag hier een offerte aan. We sturen je dan zo snel mogelijk een offerte, de overeenkomsten set en instructies voor het aanmelden.

Bekijk  voor de laatste nieuwe functionaliteiten ook de demo video!